Laila Hansen

Laila Hansen

 

Laila Hansen er en countryartist fra Eydehavn et tettsted øst for Arendal.

Vokste opp med sang og musikk og en far som spilte på de fleste instrumenter. 10 år gammel opptrådte hun offentlig på et Røde kors arrangement på hjemstedet.

Senere i ungdommen opptrådte hun litt med Sørlandstrubaduren Knutta, drev også aktivt med friidrett i ungdomsårene noe som tok mesteparten av hennes tid.

Kom tilbake til musikken i voksen alder og det var spesielt countrymusikk som stod hennes hjerte nærmest. I den fant hun sjangere fra pop,rock, jazz og den tradisjonelle.

I 2004 kom debutalbumet Never Again, et album som ble godt tatt imot og hun fikk straks etter utgivelsen spille jobb på Countryfestivalen på Breim.

I perioden etter dette ble det en rekke jobber rundt i Norge.

I 2013 tok hun det store steget og reiste til Nashville og spilte inn sin andre cd, denne ble utgitt i 2015 med tittelen From Nashville With Love. På denne finnes noen av Amerikas beste musikere.

Hun opptrer på utesteder fra Haugesund i vest til Svenskegrensen i øst, liker også å underholde på institusjoner og gamlehjem.

Har også opptrådd på Svalbard, Tyrkia, Danmark, i Spania på fastlandet og seks vintre på Gran Canaria, Sørlandets countryfestival og festivalen Sommernatt i Froland.

Opptrer som trubadur, men har også hatt en rekke jobber med band. Har vert oppvarming for Vassendgutane og Rotløs.

På repertoaret finnes countrymusikk av alle sjangere av blant annet artister som  Loretta Lynn, Patsy Cline, Heather Myles, George Strait, Merle Haggard, Keith Urban og noen Norske country artister. Med sin kraftige stemme behersker hun sanger fra de fleste artister, både kvinnelige og mannlige.

Et utvalg av hennes låter kan høres på Spotify og YouTube.